U potrazi za javnim interesom: dometi urbanizma

Javni razgovor o načinu na koji upravljamo prostornim razvojem
U potrazi za javnim interesom: dometi urbanizma Utorak, 17. novembar u 12h, CZKD

Kako se definiše javni interes? Čije je javno dobro? Za koga rade urbanisti? Čemu nam služi strategija i šta nam znače međunarodne konvencije? I, šta su to neki novi pristupi – pluralniji, demokratičniji i participativniji?

O projektu: Projekat vode: prof. dr Marija Maruna, prof. dr Danijela Milovanović Rodić, Ksenija Radovanović i Ljubica Slavković Tim projekta – alumniji master kursa Integralni urbanizam: Milica Đurđević, Milica Ristović, i Margita Vajović Vizuelni identitet: Jelena Kesić Rukovoditeljka i urednica projekta: Ljubica Slavković

Javni razgovor se realizuje u okviru dugoročnog projekta „Ka kolaborativnom upravljanju“ koji CZKD sprovodi u saradnji s alumnijima i profesorima master kursa Integralni urbanizam Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu i uz podršku Fondacije Hajnrih Bel u Beogradu, i u okviru CZKD programske celine „Razumeti grad“.
Javni razgovor pripada seriji javnih događaja i diskusija projekta „Raznorodnost u kulturi i aktivizmu“ podržanog od strane EU/IPA – Civil Society Facility, i predstavlja podršku razvoju internet platforme Interaktivni urbanizam kroz istoimeni projekat podržan od strane Crte kroz inicijativu #GrađaniImajuMoć.

Više o projektu na: http://interaktivniurbanizam.com/

You Might Be Interested In

LEAVE YOUR COMMENT

Your email address will not be published. Required fields are marked *